अमेज़ॅन क्विज़ प्रतियोगिता के उत्तर देकर जीतें पुरस्कार

Amazon quiz


प्रत्येक दिन होने वाले अमेज़न क्विज़ के आज के उत्तर देकर: जीतें पुरस्कार

अमेज़ॅन का दैनिक क्विज़ अब अमेज़ॅन ऐप पर लाइव है, और हर दिन आपके पास कैश या फिर कोई भी सामान जीतने का मौका है। प्रतिभागी सुबह 8 बजे से लेकर दोपहर 12 बजे तक क्विज़ खेल सकते हैं।

अमेज़ॅन क्विज़ प्रतियोगिता में भाग कैसे लें (How to Participate in Amazon Quiz):

अगर आपके पास Amazon App नहीं है तो सबसे पहले Google Play Store या Apple Store से डाउनलोड करें।
1. अमेज़न ऐप डाउनलोड करने के बाद साइन इन करें।
2. होम पेज पर जाएं और quiz लिखकर सर्च करें फिर उस पर टैप करें।
3. अमेज़न क्विज़ बैनर पर Play Now टैप करें
4. अब अमेजन क्विज़ खेलने के लिए बस स्टार्ट टैब पर टैप करें।
5. यहाँ पर आपको 5 प्रश्न दिखेंगे जिसके 4 वैकल्पिक उत्तर दिए होंगे।

सभी प्रश्नों के सही उत्तर देने के बाद अब आप लकी ड्रॉ के लिए पात्र होंगे।
विजेता के नाम की घोषणा हर महीने की 30 तारीख को की जाएगी।

विगत कुछ अमेज़न क्विज़ के उत्तर (Last Few Amazon Quiz Answers):

Amazon Quiz Answers for March 23, 2020

Question 1: The Union Civil Aviation Ministry has lifted up restrictions to allow Indian airlines to provide what service to all its passengers?
Answer: In-Flight Wi-Fi
Question 2: Tintin Eleonora Emman is the middle name of which famous activist?
Answer: Greta Thunberg
Question 3: After PM Narendra Modi and Rajinikanth, which actor is set to feature in an edition of ace adventurer Bear Grylls’s ‘Man vs Wild’ show?
Answer: Akshay Kumar
Question 4: Which English Premier League team’s 44-game unbeaten run came to an end after suffering a 3-0 defeat at Watford on February 29th?
Answer: Liverpool
Question 5: Indian tycoon Yusuff Ali, has become the first Indian to receive Saudi Arabia’s premium residency. He is which company’s chairman?
Answer: Lulu Group

Amazon Quiz Answers for March 22, 2020

Question 1: NASA has awarded which company with a $117-million contract to provide launch services for its Psyche mission?
Answer: SpaceX
Question 2: Auto manufacturer Mahindra & Mahindra plans to launch a cab aggregator, called Alyte, for whom?
Answer: Corporates
Question 3: Which Mumbai-based acrobatics dance group won the America’s Got Talent: The Champions season 2 finale?
Answer: V.Unbeatable
Question 4: Who among the following was the Player of the Series in the 2020 Women’s T20 World Cup?
Answer: Beth Money
Question 5: Liu Yifei is starring in the lead role in a live action adaptation of which famous Disney animated feature?
The Answer: Mulan

Amazon Quiz Answers for March 21, 2020

Question 1: The Indian government recently launched a mobile application ‘Humsafar’ to facilitate doorstep delivery of what?
Answer: Fuel
Question 2: To announce the early release of which movie on 13th March, did the makers tweet ‘Father’s Day comes early’?
Answer: Angrezi Medium
Question 3: On March 29th, 2017 which holder of an important post born on March 16th, was made an honorary General of the Nepal Army?
Answer is: General Bipin Rawat
Question 4: Which town has recently been named as the new summer capital of Uttarakhand?
Answer is: Gairsain
Question 4: Which acclaimed actor plays the lead role in the movie ‘Kaamyaab’ about an actor Sudheer who comes out of retirement?
Answer: Sanjay Mishra

Amazon Quiz Answers for March 20, 2020

Question 1: Muhyiddin Yassin is the new Prime Minister of which country?
Answer: Malaysia
Question 2: Powered by a brilliant showing from Sania Mirza, India made the world group playoffs of which tournament for the first time?
Answer: Federation Cup
Question 3: Which country became the first in the world to make public transport free?
Answer: Luxembourg
Question 4: For its 2020 mission to which planet, did NASA name the rover ‘Perseverance’?
Answer: Mars
Question 5: Hardik Pandya recently hit 158 off 55 balls in a T20 tournament named after whom?
Answer: DY Patil

Amazon Quiz Answers for March 19, 2020

Question 1: Who has proposed a new climate law that would set a target of net-zero greenhouse gas emissions by 2050?
Correct Answer: European Union
Question 2: Bundelkhand Expressway is being built in which Indian state?
Answer: Uttar Pradesh
Question 3: Who is the only second Indian woman cricketer after Mithali Raj to top the women’s T20 International rankings?
Answer: Shafali Verma
Question 4: Which social media app announced a new sharing format called ‘fleets’ – which disappears after 24 hours?
Answer: Twitter
Question 5: Which institution is responsible for conferring the highest honour in the fine arts?
Answer: Lalit Kala Akademi

Amazon Quiz Answers for 18th March 2020

Question 1: Which of these Amazon Prime series features Srikanth Tiwari, an intelligence officer for T.A.S.C as the central character?
Answer: The Family Man
Question 2: Bolt Mobility is an electric scooter rental company co-founded by which famous sportsperson?
Answer: Usain Bolt
Question 3: What was the first international agreement to affirm the principle of gender equality?
Answer: UN Charter
Question 4: Sneha Mohandoss, Malvika Iyer, Arifa, Kalpana Ramesh, Vijaya Pawar, Kalavati and Veena Devi – all took over what on 8th March, 2020?
Answer: Prime Ministers’s Twitter Handle
Question 5: Which singer in the news for her performance at a sporting event, is known for singles such as ‘Roar’ and ‘Firework’?
Answer: Katy Perry

Leave a Reply